top of page

Holisztikus Gyógyászat: Az ember egészének gyógyítása

A holisztikus gyógyászat lényege számomra abban rejlik, hogy nem csupán a tüneteket kezeljük, hanem az egész embert, figyelembe véve életmódját, környezetét és a test-lélek-szellem egységét is.

Hiszem és tudom, hogy gyógyászként hatalmas a felelősségem abban, hogy mit gondolok és mit osztok meg nem csak a gyógyászatról, hanem kifejezetten a holisztikus megközelítéséről. Éppen ezért fontos számomra, hogy a betegségek gyökereit nem csupán testi, hanem lelki és szellemi síkon is keressük. Emellett kiemelten fontosnak tartom minden szinten az egyensúly helyreállítását és az öngyógyító erők aktiválását.


A holisztikus gyógyászatban "összetett rendszerként" tekintünk az emberre, ahol minden kapcsolatban van mindennel, és a beavatkozásoknak az egész szervezetre kiterjedő hatása van.


Miért fontos számomra, hogy minél több emberrel, szülővel megismertessem ezt a fajta gyógyászatot?


Mert hiszek abban, hogy ez az egészségmegőrzés és gyógyulás hatékony és teljeskörű módja. A holisztikus megközelítés nemcsak a tüneteket kezeli, hanem azokat a gyökereiknél fogva is megérti és gyógyítja. Ezáltal nem csupán átmeneti enyhülést hoz, hanem hosszú távú egészséget és egyensúlyt teremt.


Az embereknek gyakran nincs megfelelő információjuk a holisztikus gyógyászat előnyeiről és hatékonyságáról. Így fontosnak tartom, hogy minél több embert megismertessek vele, hogy lehetőséget kapjanak arra, hogy teljesebb és egészségesebb életet éljenek. Különösen a szülőknek szeretném átadni ezt a tudást, mert így lehetőségük van arra, hogy gyermekeiknek az egészséges élet alapjait megtanítsák, és megelőzzék a későbbi egészségügyi problémákat.


A holisztikus gyógyászat segítségével az emberek megtanulhatják, hogyan gondoskodjanak magukról és családjukról a természetes gyógymódok és az egészséges életmód segítségével. Ezáltal nemcsak fizikailag, hanem mentálisan és érzelmileg is erősebbek és kiegyensúlyozottabbak lehetnek.

Mi a holisztikus gyógyászat célja?


A test, a lélek, a szellem és a környezet közötti harmónia megteremtése, helyreállítása a cél. Szerteágazó megoldási útvonalakat módszereket kínál a felborult egyensúly helyreállításában.


Fontos, hogy ezek tudjanak regenerálódni, tisztulni, gyógyulni. Az embert környezeti, társadalmi, fizikai, lelki és érzelmi egyensúlyán keresztül érzékeljük. Ezek közti egyensúly kibillen okozza a betegségeket.


A nyugati orvoslásban főleg a test kezelésére és gyógyítására helyezik a hangsúlyt. Szintetikus gyógyszerek alkalmazásával igyekeznek elérni a gyógyulást, nem az egészt tekintik, csupán a részen van a fókusz. Filozófiája azon alapul, hogy a elme és a test nem csak befolyásolják egymást, hanem megbonthatatlan egységet alkotnak.


Holisztikus gyógyászat 7 szinten kezeli az embert:


1. fizikai,

2. energetikai,

3. érzelmi,

4. mentális,

5. szociokulturális,

6. környezeti és 7. spirituális szinten.


Az okok feltárása minden szinten meghatározó, mivel a tünetek kezelése csak a felszínen hat valamennyi ideig, amíg az okokat meg nem szüntetik. Emiatt elengedhetetlen a körültekintő és minden szintet elérő diagnosztika, majd ezt követően a regenerációs terápiák alkalmazása.


Keress bizalommal!2 views0 comments

Comments


bottom of page