top of page
Minimalist Modern Company Logo A4 Document Paper(1).png
csillagdoki1.jpg

Dr. Papp Eszter vagyok. Szenvedélyem az orvoslás, hogy őszintén szeretettel tudjak másoknak segíteni, utat mutatni.

Pár éve érzem, igazi, csupa nagy betűkkel leírt GYÓGYÍTÓ szeretnék lenni, mert hiszem, vallom és tapasztalom, hogy testi tüneteink hátterét holisztikusan, a test, lélek, szellem egységében kell vizsgálni, támogatni. Hiszem, hogy a betegségeket lehetőleg megelőzni kell, de ha már mégis kialakult egy állapot, akkor csakis e hármas nézőpontjáról érdemes elindulni visszafordítani és ha lehet, természetes segítőkkel… Szülők esetében időt szánva arra, értsék, mit, miért tegyenek magukért, gyermekeikért. 

 

Munkám során elsősorban azok jelentkezését várom, akik úgy érzik, valóban tenni szeretnének magukért, gyermekükért. Akik nem feltétlen a tabletta bevételtől várják a gyógyulást.

Az Én Történetem

Orvoscsaládból származom, 1974-ben születtem. 
 

1999-ben végeztem, az akkor még Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Egy felnőtt belgyógyászati osztályon eltöltött gyakorlaton dőlt el végleg, gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Sokan mondják, ezt nem bírnák… Valóban nem könnyű betegként látni őket, viszont semminél nem ér többet, tapasztalni, ahogy már egy kicsit is jobban vannak, előbújik huncut oldaluk, pörögnek, nevetnek, kíváncsiskodnak, betyárkodnak. A nagyobbak megnyílnak. Mindannyian bizalmukba fogadnak, ami szívet melengető, semmivel fel nem érő érzés számomra!

Munkámat Budapesten a Heim Pál Gyermekkórházban volt lehetőségem elkezdeni, ahol rengeteg kis páciens segített tapasztalatot szerezni. Csecsemő – és gyermekgyógyászati szakvizsgát 2009-ben tettem le. (Közben egyáltalán nem mellékesen megszületett a fiam 2003-ban és a lányom 2005-ben).

2009-ben, már épp azt éreztem, kezdek belefásulni a mindennapi munkámba, kiégni, amikoris az egyik szakfolyóiratot lapozgatva kétszer is szembe jött velem egy hirdetés a PPKE Integrált szülő - csecsemő konzulens képzéséről. Nem tudtam, mi az, csak azt, hogy hív, nekem ez kell. Mint kiderült, 0-5 éves korú gyermekek pszichoszomatikájával foglalkozik ez a szakág (pl. alvászavar, kifejezett sírás, evészavar, székrekedés, stb.). Számomra gyerekeim cseperedése kapcsán amúgy is elkezdett nyílni a pszichológia világa, addig mit sem sejtettem róla. Nagyon érdekelt – és érdekel ma is a téma, tetszett  a képzés. Önmagam számára is rengeteg felismerést adott, néha nem volt könnyű utána hazamenni és a tükörbe nézni. Aki önismereti úton jár, tudja, mire gondolok. Azonban egy pillanatát sem bántam meg. Nem lennék most itt. Életem legjobb döntései közé tartozik, hogy erre az útra léptem. Ott akkor megfogadtam magamban, ha egy pici kis lehetőséget látok arra, hogy jelezni tudjam a szülők felé, a gyermeküknél érzek egy kis lelki félre siklást, jelzem feléjük.

Mert látom, hogy elég akár egy-egy félreértelmezett mondat /  gondolat, hogy másról ne beszéljünk, és az képes a gyermek egész életére gúzsba kötően, korlátozóan kihatni, amitől nem tudja, nem meri mindazokat a lehetőségeket kiaknázni, amik benne rejlenek. Nem fog tudni úgy szárnyalni az életben. Mondhatni, nem fog tudni szabadon lélegezni… Így aztán, ahogy ezen tanulmányokat 2012-ben befejeztem, és éreztem, nincs elég háttértudásom (sok pszichológiai alap hiányzott), 2013-ban beiratkoztam a Wesley János Lelkészképző Főiskola 2 éves Családkonzulens képző szakára, ahol szintén rengeteget tanultam a lélekben zajló folyamatokról. Saját, egyre mélyebb önismereti utam is e tájban indult.  

Hogy szakmailag is fejlesszem magam, 2014-ben gyermektüdőgyógyász szakképesítést szereztem, melyet követően kórházunk cisztás fibrózisos betegeinek gondozásával kezdtem el foglalkozni a belgyógyászati osztályos munka mellett. 2015-ben a kórház belgyógyászati osztályát saját gyermekeim miatt felváltottam kórházunk állami gondozott gyermekek egészségügyi ellátásával foglalkozó részlegével, ahol közepesen súlyos értelmi és testi fogyatékos, valamint egészséges gyermekek voltak rám bízva (emellett tovább dolgoztam a CF ambulancián). Az ambulancián is és az állami gondozott gyermek ellátásában akár az egészségeseket, akár a fogyatékosokat nézzük, rengeteget adtak munkámban korábbi, pszichológiai irányú képzéseim. 

(Mindezek mellett másodállásban már dolgoztam eleinte az Interambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt éjszakai és hétvégi gyermekügyeletein, majd az Medicover Egészségközpont Zrt. Alkotás úti magánklinikáján, később pedig a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben, gyermekorvosként, gyermektüdőgyógyászként.)

Minimalist Modern Company Logo A4 Document Paper(1).png

Mióta találkoztam a pszichológia világával, igyekszem megismerni technikákat, melyek segítségével átírhatóak az emberi elmében félresiklott gondolatok, érzetek, melyek segítségével jobb irányba fordulhatnak életek. Így találkoztam az agykontrollal (ami nagyon sok életterületen segítség tud lenni), majd a Sleeptalk technikával, mely gyerekeknél fantasztikusan működik – saját tapasztalat is. Ezek után nem csoda, hogy 2014. szeptemberétől, a terápiás eszköztáram bővítése céljából, hipnózist kezdtem tanulni a Hypnotism Training Institute of Alberta és a Magyar Hipnózis Akadémia kurzusain. 2015. szeptemberében Certified Hypnotherapist képesítéseket szereztem. 

Jóga. Meditáció. Béke. Harmónia.

2015. októberében bár már kicsit pihenni, nem tanulni szerettem volna, egy angyali - és egyáltalán nem szokványos - kozmetikus révén bepillantást nyertem az illatok és aromák világába, ami azonnal rabul ejtett. Annál is inkább, mert segítségükkel nemcsak a testre, a fizikai érzetekre, hanem a lélek nehézségeire is lehet hatni. Így 2016 januárban beiratkoztam és sorra végeztem a Panarom Aromaterapeuta Intézet kurzusait 2 éven keresztül. Az illatokkal azóta is tart a szerelem.  Sőt terelődik a gyógynövények és egyéb természetes gyógymódok irányába. A testmozgás életem szerves része. 2019 óta a jóga is bekerült a repertoárba meditácóival együtt. A testi kihívások mellett a lelkemet is dolgoztatja, lazítja. Segít felszínre hozni korábbi élményeket, de segít a közepemben maradni, főleg a jelen kor eseményei mellett. Általa könnyebben kapcsolódom belső önvalómhoz.

És a tanulás, az ÚT még nem fejeződött be. Hamarosan folytatom a történetet, mert az élet újabb és újabb élményekkel, tapasztalásokkal gazdagít.

bottom of page